2013. április 7., vasárnap

Barangolás - Portland





Könyv: Lauren Oliver: Delírium
Helyszín: Amerikai Egyesült Államok; Oregon; Portland




Amint elkezdtem összegyűjteni az információkat Portlandről lassan kezdtem megérteni, miért is ezt a helyszínt választotta ki Lauren Oliver a könyvének.

Portland egyike az Egyesült Államok északnyugati csücskében elhelyezkedő nagyvárosoknak. 1851-ben alapították, ma a lakossága nagyjából 600 ezer fő.

A regényben a városi emberek elszeparálva élnek az erdőtől, vagy ahogy a könyvben mondják a vadontól, és az ott élő szerelemmel „fertőzőtt” emberektől. Nos, Portlandet lényegében körbeveszi az erdő. Ezáltal remek választás volt Olivertől a város, mivel így könnyű összehozni a bonyodalmakat.

A legzöldebb város”-ként is emlegetik Portlandet az Egyesült Államokban.
A város nem fekszik ugyan közvetlenül az óceán partján, de a Columbia folyó itt olyan széles, hogy a tengerjáró hajók felhajózhatnak eddig ez pedig kereskedelmi szempontból remek lehetőség a városnak.


Portland számos beceneve közül a legismertebb a The Rose City. A város klímája kedvez a rózsa termesztésének. A belvárosban találhatjuk az International Rose Test Gardent, ahol a rózsák különböző fajtáit nemesítik.
1905-ben rendezték meg az első rózsafesztivált Portlandben. Azóta több, mint egy évszázad telt el, s a fesztiválokat ma is nagy előszeretettel rendezik meg.
A Willamette folyó nyugati partján fekszik Portland belvárosa. Többemeletes irodaházak, áruházak, szállodák vannak itt. Portland legtöbb kikapcsolódási kulturális, oktatási és közigazgatási központja is itt található.
 Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése